Pappardelle s jelením ragú

Tento recept je inspirován toskánskou klasikou, kde se používá místo jelena ragú z divočáka.


Ingredience (3 osoby)
  • pappardelle nebo podobné těstoviny
  • 400g nakrájených rajčat (můžou být i z konzervy)
  • 300g mletého kančího nebo jeleního masa
  • 5 stroužků česneku
  • 2 stvoly celeru
  • 4 hřebíčky, 4 bobkové listy
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 1 sklenice červeného vína
  • 2 hrnky vývaru
  • nastrouhaný parmazán
  • 1 chilli paprička
  • extran virgin olivový olej
Postup:
  • Najemno nasekejte celer, hřebíček, bobkový list, chilli a rozmarýn a vše osmahněte na rozpáleném olivovém oleji
  • Až začne česnek hnědnout, odstraňte jej z pánve a přidejte maso. Osolte a opepřete a osmahněte do hněda
  • Po několika minutách přidejte červené víno a nechte vyvařit
  • Přidejte nakrájená rajčata a na pomalém ohni vařte 30 minut. Občas přilejte vývar, aby nebyla omáčka suchá
  • Nakonec směs promíchejte s těstovinami a servírujte s nastrouhaným parmazánem

Okomentovat

1 Komentáře

Anonymní píše…
Tajimavy recept, zno to jako "sauce bolognese", ale je to trochu jine. Musim to vyzkouset, samozrejme s jelenim masem, ale asi az na podzim. Diky Tomasi.
Jiri z Riedholze