Tento recept je inspirován toskánskou klasikou, kde se používá místo jelena ragú z divočáka.
Ingredience (3 osoby)
- pappardelle nebo podobné těstoviny
- 400g nakrájených rajčat (můžou být i z konzervy)
- 300g mletého kančího nebo jeleního masa
- 5 stroužků česneku
- 2 stvoly celeru
- 4 hřebíčky, 4 bobkové listy
- 2 větvičky rozmarýnu
- 1 sklenice červeného vína
- 2 hrnky vývaru
- nastrouhaný parmazán
- 1 chilli paprička
- extran virgin olivový olej
Postup:
- Najemno nasekejte celer, hřebíček, bobkový list, chilli a rozmarýn a vše osmahněte na rozpáleném olivovém oleji
- Až začne česnek hnědnout, odstraňte jej z pánve a přidejte maso. Osolte a opepřete a osmahněte do hněda
- Po několika minutách přidejte červené víno a nechte vyvařit
- Přidejte nakrájená rajčata a na pomalém ohni vařte 30 minut. Občas přilejte vývar, aby nebyla omáčka suchá
- Nakonec směs promíchejte s těstovinami a servírujte s nastrouhaným parmazánem
1 Komentáře
Jiri z Riedholze