Co budeme potřebovat (porce pro dvě osoby):
- Žloutek z jednoho vejce
- Hořčici, nějakou hodně ostrou, například dijonskou
- Steak z hovězího masa
- Čerstvý tymián
- Sůl
- 2 steaky á 200-300 g (roštěná, T-bone, rib-eye)
- Na pánvi osmažte cibulku s tymiánem. Měla by změknout a zprůhlednit, ne zhnědnout. Tuto chybu jsem udělal já, cibule se pak smaží ještě jednou na steaku a byla by připálená. Pomůže, když pánev přikryjete poklicí
- Rozmíchejte žloutek s dijonskou hořčicí a vzniklou směsí potřete steaky
- Na steaky položte pěknou vrstvu osmažené cibule
- Položte steak na rozpálenou pánev cibulí dolů
- Steak smažte tři minuty z každé strany, aby byl propečený medium
- Jako přílohu podávejte brambory opečené na pánvi s trochou tymiánu a soli
2 Komentáře