Steak s cibulovou krustou

Tento recept pochází ze sedmého dílu druhé série pořadu Ano, šéfe! Je to jednoduchý recept s krátkou dobou přípravy. Jako maso je potřeba použít kvalitní hovězí. Pokud chcete použít roštěnou, bude taky dobrá, ale je nutné ji opepřit, potřít olejem a nechat 24 hodin marinovat, jinak bude tuhá jak podrážka.

Co budeme potřebovat (porce pro dvě osoby):
  • Žloutek z jednoho vejce
  • Hořčici, nějakou hodně ostrou, například dijonskou
  • Steak z hovězího masa
  • Čerstvý tymián
  • Sůl
  • 2 steaky á 200-300 g (roštěná, T-bone, rib-eye)
Postup:
  • Na pánvi osmažte cibulku s tymiánem. Měla by změknout a zprůhlednit, ne zhnědnout. Tuto chybu jsem udělal já, cibule se pak smaží ještě jednou na steaku a byla by připálená. Pomůže, když pánev přikryjete poklicí

  • Rozmíchejte žloutek s dijonskou hořčicí a vzniklou směsí potřete steaky


  • Na steaky položte pěknou vrstvu osmažené cibule
  • Položte steak na rozpálenou pánev cibulí dolů
  • Steak smažte tři minuty z každé strany, aby byl propečený medium
  • Jako přílohu podávejte brambory opečené na pánvi s trochou tymiánu a soli

Okomentovat

2 Komentáře

Anonymní píše…
Ja si ten steak nejdriv prudce opek, aby se zatahly pory a az pak sem na nej dal tu smes a cibuli a dopek to... bylo to luxusni! diky za recept :)
Anonymní píše…
Mě se teda nedařilo díky cibuli správně steak propéct. Metoda s pozdějším přidáním cibule se mi zdá jako schůdnější.