Ingredience (porce pro 2 osoby):
- 500g vepřových žebírek. Mám zkušenost, že ty co se prodávají v běžných obchodních řetězcích nestojí za nic. Obsahují příliš mnoho tuku a skoro žádné maso. Dobré tak akorát do polívky. Nejlepší zatím měli v Makru
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvého tymiánu
- šťáva z 1 citronu nebo limety
- 1/2 cibule nasekané najemno
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička cayenského pepře nebo chilli, klidně i víc, pokud máte rádi pálivé jídlo
- sůl a pepř
Rozhehřejte troubu nebo gril na 200°C, maso vytáhněte z papiňáku, potřete marinádou a nechte péct cca 15 minut z každé strany.
Výsledek je fantastický, med se krásně doplňuje s chutí chilli a s tymiánu.
2 Komentáře