Medová žebírka s tymiánem

Taky si občas rádi dáte v hospodě k pivu medová žebra? Není to nic v porovnání s receptem na marinádu, který si dnes tady vyzkoušíme.


Ingredience (porce pro 2 osoby):

  • 500g vepřových žebírek. Mám zkušenost, že ty co se prodávají v běžných obchodních řetězcích nestojí za nic. Obsahují příliš mnoho tuku a skoro žádné maso. Dobré tak akorát do polívky. Nejlepší zatím měli v Makru
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvého tymiánu
  • šťáva z 1 citronu nebo limety
  • 1/2 cibule nasekané najemno
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička cayenského pepře nebo chilli, klidně i víc, pokud máte rádi pálivé jídlo
  • sůl a pepř
Všechny ingredience rozmíchejte v misce. Žebra můžete péct v troubě po dobu tří hodin, aby hezky změkla, ale kdo na to má dnes čas. Použijte druhý způsob. Žebra dejte do tlakového hrnce spolu s pár stroužky česneku, osolte, opepřete a nechte vařit do dobu asi 30-40 minut. Maso se pak bude úplně rozpadat.
Rozhehřejte troubu nebo gril na 200°C, maso vytáhněte z papiňáku, potřete marinádou a nechte péct cca 15 minut z každé strany.
Výsledek je fantastický, med se krásně doplňuje s chutí chilli a s tymiánu.

Okomentovat

2 Komentáře

Anonymní píše…
No, trochu mi v těch ingrediencích chybí med...
Tomas píše…
Dobrý postřeh :-) 2-3 lžíce