Salát s camargskou červenou rýží a granátovým jablkem

Červená rýže z francouzské oblasti Camargue je zajímavá svou oříškovou chutí. Musí se dlouho vařit, aby změkla. Výborně se hodí do salátů.



Ingredience (4 porce)
250g řervené rýže z Camargue
kůra a šťáva ze 2 citronů
4 lžíce extra-virgin olivového oleje
špetka cukru
1 malé pečené kuře, nakrájené na malé kousky
50g mandlí, orestovaných a nasekaných
1 střední okurka, nakrájená na malé špalíčky
1 svazek jarní cibulky, nasekané
100g sýru feta, nadrolený na malé kousky
1 granátové jablko
malá hrst nasekané pažitky

Postup
Na 250g rýže dejte 0,5l vody. osolte a nechte 40 minut vařit.
Mezitím si připravte dresink. Smíchejte citronovou šťávu. kůru, olej, cukr, sůl a pepř a dobře promíchejte.
Když je rýže uvařená, slejte z ní vodu a přimíchejte k ní dresink. Nechte chvilku, aby jej rýže vstřebala.
Nakonec smíchejte se zbytkem surovin.

Okomentovat

0 Komentáře