Filet z tuňáka v sezamové krustě podle Gordona Ramsayho

Luxusní a přitom extrémně jednoduchý recept na steak z tuňáka, který předvedl Gordon Ramsay ve svém pořadu The F-Word. Jako příloha salát z rukoly a belgické čekanky se zázvorovým dresingem. 
Je velmi důležité, aby steak byl opečený "rare". Jakmile se vám podaří well-done, bude maso tuhé, žvýkací, prostě "fucked".


Ingredience na tuňáka (porce pro 2 osoby):

  • 400g steaku z tuňáka
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2-3 lžíce wasabi pasty
  • 30g sezamových semínek. Můžou být pouze bílé, když sežene mix bílých a černých, bude to vypadat úžasně
  • olivový olej
  • mořská sůl a čerstvě umletý pepř
Ingredience na salát
  • 1 balení salátu rukola
  • 2 belgické čekanky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • šťáva z 1/2 citrónu nebo limetky
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce sezamového oleje

Příprava
  • Do misky nalejte sojovou omáčku a steaky v ní "vykoupejte"
  • Pomocí štětce naneste na steaky wasabi pastu
  • Na talíř vysypejte sezamová semínka a tuňáka v nich ze všech stran obalte
  • Obalené steaky dejte na chvíli vychladit do lednice a mezitím si připravte salát s dresingem
  • Čekanku nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s rukolou
  • V misce smíchejte všechny ingredience na dresing a zalejte jím salát. Dobře promíchat
  • Rozpalte pánev s trochou oleje
  • Steaky opékejte z každé strany jednu minutu
  • Nakonec steaky položte na teplý taliř nebo sundejte pánev z ohně a nechte pár minut odpočívat
  • Steaky nakrájejte pod úhlem na silné plátky

Okomentovat

2 Komentáře

Anonymní píše…
Výborný tuňák! Moc děkuji za recept :)
Anonymní píše…
Super salát i tuňák!