Kuře na plechovce piva

Další z klasických receptů na grilování. Je velice jednoduchý, maso je krásně šťavnaté a zvenku propečené. Je potřeba použít metodu nepřímého grilování a dát tomu dvě hodiny čas. Metoda nepřímého grilování spočívá v tom, že maso není vystaveno přímému žáru. ale peče se ze všech stran, jako v troubě. Kdybyste chtěli recept pozvednout ještě o úroveň výš, zkuste na brikety nasypat několik třísek ovocného dřeva, které dají masu krásnou nakouřenou chuť. Třísky je potřeba předtím několik hodin máčet ve vodě.
Použijte rozhodně plechovku, někteří lidé to zkusili s lahví, a ta jim během pečení explodovala :)



Ingredience:

  • plechovka piva
  • celé kuře
  • libovolná oblíbená kořenící směs
  • 1 celý citrón
  • olivový olej
Postup:

Kuře opláchněte, potřete citronovou šťávou, namažte slušnou dávkou olivového oleje a posypejte kořením. Nechte 2 hodiny marinovat.
Otevřete si pivo, a napijte se. Pivo se během pečení celé neodpaří, tak by byla škoda s ním plýtvat...
Trochu koření nasypejte i do piva. Toto provádějte raději ve dřezu, může se stát, že pivo vypění. Kuře "nasaďte" na plechovku s pivem. Přemýšlel jsem, jak to napsat slušně... :)
Připravte si gril. Doprostřed roštu dejte misku na odkapávání a rozpálené uhlíky nasypejte do stran. Kuře položte na misku, zkontrolujte, že je stabilní a nemůže se převrhnout, a zavřete poklop. Všechny průduchy nechte otevřené. Maso se bude dělat 2 hodiny. 
Čas od času zkontrolujte, jestli brikety pořád jedou, je možné, že budete muset po čase dosypat další.


Takto vypadá příprava:


Jelikož nemám z těch největších grilů, musel jsem misku s kuřetem položit na spodní rošt. Na horní by se kuře na výšku nevešlo. Na výsledek to ale nemělo žádný vliv.

Okomentovat

0 Komentáře