Kapr po židovsku

Receptů na kapra po židovsku jsem našel spoustu. Každý byl úplně jiný. Tak nevím, jednoznačný recept asi neexistuje. Překvapivě spousta receptů neobsahovala česnek, což bych vzhledem k názvu očekával. Tento recept je velice jednoduchý a pochází z pořadu Ano, šéfe!

Jako příloha se výborně hodí gratinované brambory.



Ingredience (2 osoby):

  • 2 filety z kapra, zbavené kostí a kůže
  • Citrón, sůl, pepř
  • 2 cibule, popř. volitelně navíc jarní cibulka
  • Hrudka másla
  • Olej
  • 2 stroužky česneku
  • Bylinky, jako např. petržel, bazalka apod.



Postup:
Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.

Na rozpáleném oleji orestujeme filety (pár minut z každé strany), přidáme k nim do pánve česnek a cibuli.

Když je kapr hotový, vytáhneme ho a necháme stranou. Do pánve přidáme hrudku másla, bylinky a ještě chvíli restujeme, až je cibule měkká.

A to je vše, říkal jsem, že to je jednoduché :)

Okomentovat

0 Komentáře