Hráškové risotto

Recept na toto hráškové risotto se v mnohém neliší od těch předchozích. Základ je vždy stejný, a když se vám ho podaří zvládnout, máte neomezené množství možností. Dokládá to i tento skvělý italský web, který se specializuje na risotta všeho druhu, www.risotto.it. Doporučuji! 
Tento recept vznikl na základě receptu Jamie Olivera, který jsme trochu upravili.


Ingredience (2 osoby):
1 litr zeleninového vývaru
hrudka másla
1 cibule, najemno nakrájená
100g slaniny, nakrájené na nudličky
větvička tymiánu, otrhané lístky
1 hrnek rýže arborio
sklenice bílého suchého vína
200g vyloupaného hrášku
mořská sůl, černý mletý pepř
hrst nastrouhaného parmezánu

Postup
Připravte si hráškové pyré. Hrášek povařte ve slané vodě, aby změkl. Větší část hrášku dejte s trochou vody do mixéru, osolte, opepřete a rozmixujte na pyré. Když některé zrnka zůstanou celé, nevadí.
Připravte si základ na risotto. Nebudu se opakovat, postup je pořád stejný, a najdete ho zde. Tymián dejte na pánev spolu s cibulkou.
S poslední lžící vývaru přidejte i hráškové pyré a zbylý nerozmixovaný hrášek.
Nakonec risotto odstavte z plamene, vmíchejte hrudku másla a nastrouhaný parmezán a nechte pět minut odstát.
Mezitím si osmahněte slaninu, kterou servírujte na risottu spolu s několika hoblinkami parmezánu.


Okomentovat

0 Komentáře