Lovecké kuře (Pollo alla cacciatora)

Klasický italský recept. Ideální pro velké návštěvy, protože se ho dá navařit velká spousta a peče se v podstatě samo. Toto jídlo si připravovali lovci, kteří trávili celý den v přírodě. Jíst se dá s rozmarýnovými bramborami, bílými fazolemi nebo opečeným bílým toastovým chlebem. Budete potřebovat pánev, která může jít i do trouby.


Ingredience (3-4 osoby):


  • 1 kg kuřecích kousků s kostí (stehna, špalíčky, křidélka)
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 bobkových listů
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku, jeden drcený, dva nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 lahve červeného chianti
  • hladká mouka
  • extra virgin olivový olej
  • 6 filet z ančoviček (občas k dostání pod názvem sardelky)
  • hrst vypeckovaných černých oliv
  • jedna nebo dvě plechovky krájených rajčat

Postup:
  • Kuřecí kousky osolte, opepřete a dejte do misky, přidejte bobkový list, rozmarýn a drcený česnek. Zalejte červeným vínem a nechte marinovat, nejméně hodinu, ideálně přes noc
  • Rozpalte troubu na 180°C. Vytáhněte kuřecí z marinády a osušte v papírových utěrkách. Poprašte moukou
  • Na pánvi rozpalte olivový olej a kuře na něm zrpudka osmahněte, aby získalo krásnou zlatavou barvu
  • Kuře si dejte stranou. Na pánev přidejte trochu oleje a přidejte česnek nakrájený na plátky. Potom přidejte ančovičky, olivy a krájená rajčata. Nechte trochu prohřát
  • Nakonec přidejte kuřecí kousky a zbytek marinády. Přiveďte k varu
  • Přikryjte pánev pokličkou nebo si vytvořte pokličku z dvou vrstev alobalu a dejte do trouby na hodinu a půl
  • Nakonec můžete z povrchu omáčky odstranit přebytečný olej, zamíchejte, odstraňte větvičky tymiánu a bobkové listy a podávejte

Okomentovat

0 Komentáře