Jarní závitky s hlívou ústřičnou

Bezmasá verze jarních závitků. Hlíva ústřičná se restuje na směsi sojové omáčky, česneku, zázvoru a sezamového oleje. Závitky se pak namáčí v sojové omáčce smíchané s rýžovým octem, cukrem, česnekem a sezamovými semínky.


Ingredience

1 lžíce sezamového oleje
2 cm zázvoru, nastrouhaného
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
špetka chilli
1 stroužek česneku, prolisovaný
5 hlív ústřičných, nakrájených na proužky
6 rýžových papírů
Ledový salát nebo směs salátových listů, nakrájené na proužky
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná na tenké nudličky

Namáčecí omáčka

2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 čajová lžička sezamového oleje
1 stroužek česneku, mletý
Špetka sezamových semínek

Postup

Smíchejte v misce všechny ingredience na namáčecí omáčku.

V malé pánvi na středním plameni rozpalte sezamový olej, přidejte zázvor, sójovou omáčku, hnědý cukr, chilli a česnek. Restujte, dokud se hnědý cukr nerozpustí.

Přidejte nakrájenou hlívu a restujte v omáčce do měkka, asi 3-5 minut. Vypněte oheň a zakryjte pánev.

Naplňte mělkou širokou pánev vodou (asi 1cm), ohřejte téměř k bodu varu a vypněte. Ponořte rýžový papír asi na 10 sekund do vody, dokud nezměkne. Přemístěte změkčený rýžový papír na prkénko a položte na něj pár lžic restovaných hub. Nahoru přidejte malou hrst nakrájené mrkve a salátových listů.

Přeložte boční okraje rýžového papíru přes náplň a poté zarolujte zespodu nahoru.

Okomentovat

0 Komentáře