Ingredience:
1/2 hrnku řeckého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
4 stroužky mletého česneku
šťáva a kůra z 1 velkého citronu
2 lžičky čerstvého nasekaného tymiánu
2 lžičky čerstvý nasekaného rozmarýnu
0,5kg kuřecích prsou, nakrájené na kostky
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
3 až 4 velké šalotky, oloupané, nakrájené na čtvrtky
20 velkých červených hroznů
sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
Postup:
Ve střední misce smíchejte jogurt, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou šťávu a kůru, tymián a rozmarýn. Přidejte kuře a promíchejte. Misku zakryjte a umístěte do ledničky na nejméně dvě hodiny, ideálně až 6 hodin. Používáte-li dřevěné špízy, umístěte je do mělké pánve s vodou, abys nasákly. To zabrání, aby se na grily připalovaly.
V malé misce smíchejte balsamikový ocet, med a zbývající lžíci olivového oleje. Namarinujte v nich šalotky (opatrně, aby se nerozpadly) a nechte v lednici odležet.
Na špízy napichujte střídavě maso, šalotky a hroznové víno.
Rozpalte gril a grilujte špízy cca 15 minut.
0 Komentáře