Klasický recept na dušené hovězí maso původem z Jižní Francie. Příprava je jednoduchá, a v těchto zimních měsících hezky zahřeje.
Ingredience (4 osoby):
1kg hovězího masa na dušení (přední, zadní...)
2 kuřecí játra
2 bobkové listy
hrst petrželové natě
1,5 litru hovězího vývaru
2 stroužky česneku
2 malé cibule
4 malé mrkve
1 kedlubna
1 pórek
1/2 hlávky zelí
1 plechovka loupaných rajčat (nekrájených)
sůl, pepř
Postup:
Rozehřejte troubu na 150°C. Hovězí maso a kuřecí játra dejte do velkého kastrolu, který může jít do trouby. Přidejte bobkový list, petrželku a vývar. Přiveďte k varu, vařte cca 20 minut a během této doby sbírejte pěnu.
Oloupejte a nasekejte česnek. Oloupejte cibuli a mrkev a nechte je vcelku. Kedlubnu nakrájejte na klínky. Pórky rozpulte a zelí nakrájejte na osminky.
Zelí krátce povařte a pak s ostatní zeleninou přidejte do hrnce. Přiveďte opět k varu a pak dejte do trouby. Pečte cca 2 hodiny, než maso změkne.
Nakonec do hrnce přidejte rajčata.
1 Komentáře