Pot au feu

Klasický recept na dušené hovězí maso původem z Jižní Francie.  Příprava je jednoduchá, a v těchto zimních měsících hezky zahřeje.



Ingredience (4 osoby):
1kg hovězího masa na dušení (přední, zadní...)
2 kuřecí játra
2 bobkové listy
hrst petrželové natě

1,5 litru hovězího vývaru
2 stroužky česneku
2 malé cibule
4 malé mrkve
1 kedlubna
1 pórek
1/2 hlávky zelí
1 plechovka loupaných rajčat (nekrájených)
sůl, pepř


Postup:
Rozehřejte troubu na 150°C. Hovězí maso a kuřecí játra dejte do velkého kastrolu, který může jít do trouby. Přidejte bobkový list, petrželku a vývar. Přiveďte k varu, vařte cca 20 minut a během této doby sbírejte pěnu.

Oloupejte a nasekejte česnek. Oloupejte cibuli a mrkev a nechte je vcelku. Kedlubnu nakrájejte na klínky. Pórky rozpulte a zelí nakrájejte na osminky.

Zelí krátce povařte a pak s ostatní zeleninou přidejte do hrnce. Přiveďte opět k varu a pak dejte do trouby. Pečte cca 2 hodiny, než maso změkne.

Nakonec do hrnce přidejte rajčata.

Okomentovat

1 Komentáře

Marta píše…
Jsem ráda že jsem objevila nejenom váš webík ale taky něco kde jsem se díky https://mlsnyhrnec.cz/litinova-panev-vse-co-byste-meli-vedet-nez-si-ji-poridite/ naučila věci potřebné k tomu až si budu v dohledné době kupovat litinovou pánev. Je opravdu skvělé kolik informací se dá takto na internetu získat, víte?