Marinovaná panenka v hoisin omáčce

Tradiční čínský recept, známý jako "char siu".



Ingredience (4 osoby):
Vepřová panenka cca 600g
2 lžíce brandy
2 lžíce sherry
2 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce medu
2 lžíce omáčky hoisin

Postup:
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a naložte do ní maso, nejméně na hodinu, ideálně přes noc.
Rozpalte troubu na 200°C. Maso dejte na pekáč a pečte 30 minut.

Ze zbylé šťávy na pekáči můžete udělat skvělou omáčku k masu. Slejte ji do rendlíku, můžete přidat i zbytek marinády a přiveďte k varu. omáčku zahustěte 1 lžící kukuřičního škrobu.

Okomentovat

0 Komentáře