Vietnamský letní salát s kalamáry

Lehký osvěžující letní salát s výbornou vietnamskou zálivkou.




Igredience (2 osoby)

1 čajová lžička chilli
1 čajová lžička cayneského pepře
1 čajová lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého koriandru
Sůl a čerstvě mletý pepř
3 očištěné kalamáry, nakrájené na kolečka
Šťáva z jedné limetky
2 čajové lžičky medu
1 polévková lžička rybí omáčky nuoc nam
1 čajová lžička mletého česneku
3/4 hrnku fayolových výhonků
1 červená paprika, nakrájená na nudličky
hrst čerstvé máty
hrst čerstvého koriandru
1/4 hrnku opražených arašídů (nesolených)
Směs salátových listů

Postup

V malé misce smíchejte chilli, kajenský pepř, zázvor, koriandr, sůl, pepř a slunečnicový olej. Směsí namarinujte kalamáry.
Osmahněte kalamáry cca 1-1,5 minuty každé strany.

V misce smíchejte limetkovou šťávu, med, nuoc nam, česnek. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte klíčky, papriku, mátu, koriandr, opražené arašídy a kalamáry a promíchejte.

Okomentovat

0 Komentáře