Chicken do Pyaza

Kuře Do Pyaza je další z klasických indických receptů, a nejznámější jídlo z oblasti Punjab. Kuře se marinuje ve výrazných kořeních a pak se dozdobí zeleninou.



Ingredience:
300 gramů kuřete (prsní nebo stehenní řízky, nebo i celé kousky s kostí)
2 cibule jemně nakrájené
Pyré ze 4 rajčat, nebo plechovka krájených rajčat
1 polévková lžíce jogurtu
6-7 stroužku česneku, prolisované
1 palec zázvoru, nastrouhaný
2 lžíce ghí nebo másla
2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky kurkumy
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička garam masala
1 lžička citronové šťávy
Trocha zázvoru nakrájeného na tenké nudličky (julienne)
Několik cibulových kroužků
Několik plátků rajčat
Několik kroužků papriky
Čerstvý koriandr, nasekaný
1/2 lžičky másla
Sůl podle chuti

Postup:
Očistěte kuře a nakrájejte na středně velké kousky.
Osolte, přidejte chilli, zakapejte citronovou šťávou a dejte na chvíli odležet.
Namarinujte kuře ve směsi jogurtu, kurkumy, koriandru a garam masala.
Dejte do lednice na 30-40 minut.
Rozpusťte ghí v rendlíku a přidejte garam masala.
Restujte několik sekund, až se uvolní vůně koření.
Přimíchejte zázvor, česnek a nakrájenou cibuli.
Restujte několik sekund a přidejte rajčatové pyré.
Dobře promíchejte a zakryjte pokličkou.
Nechte vařit 3-4 minut na mírném plameni.
Pak přidejte marinované kuřecí maso, jemně promíchejte, přikryjte pánev a nechte dusit cca 15-18 minut.
Ke kuřeti nasypte nakrájenou zeleninu, zázvor, nasekaný koriandr a hrudku másla. Můžete ještě pár minut dusit, aby zelenina trochu změkla.

Okomentovat

0 Komentáře