Ingredience:
- Passata
- Lilek
- Čerstvý kozí sýr
- Hrst bazalky, šalvěje nebo jiných aromatických bylinek
- Olivový olej
- Piniové nebo kešu oříšky
- Mořská sůl
- 2-3 stroužky česneku, prolisovat
- Čerstvě mletý pepř
- Hrst nastrouhaného parmezánu
Postup:
Připravte si těsto podle tohoto receptu.
Lilek nakrájejte na plátky, z obou stran osolte a nechte chvíli odstát.
Připravte si pesto: oříšky, bylinky, olivový olej a mořskou sůl rozdrťte v hmoždíři.
Rozpalte troubu na cca 190-200°C, spodní ohřev s ventilátorem.
Lilek osušte a zprudka osmahněte na pánvi. Měl by být udělaný tak napůl.
Těsto potřete passatou, položte plátky lilku, a dejte do trouby na cca 5-10 minut.
Pak pizzu vytáhněte, přidejte kozí sýr, potřete pestem, posypte prolisovaným česnekem, celé posypte parmezánem a pečte dalších 5-7 minut.
0 Komentáře