Risotto s hovězím masem a rajčaty

Risotto, kde základ tvoří rajčatové pyré a červené víno.


Ingredience:
100 g rýže Arborio
Parmezán
1 cibule, nakrájená najemno
olivový olej extra virgin
150 g hovězí svíčkové nebo zadní kýty
mořská sůl, pepř
100 ml červeného vína
1 konzerva krájených loupaných rajčat
asi 1 l nesoleného hovězího vývaru, udržujte neustále horký
100 g hlívy ústřičné
2 lžíce másla
šťáva z 1/2 citrónu
čerstvá petrželka

Postup:
Na pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli.
Nalejte červené víno a nechte svařit.
Nasypte do pánve rýži a za neustálého míchání ji nechte z poloviny zesklovatět.
Mezitím si na pánvi orestujte hovězí maso s trochou soli a pepře.
Postupně po naběračkách přilévejte horký vývar a vždy počkejte, až je rýže vstřebá. Tento postup opakujte tak dlouho, než je rýže měkká na zkus. Nakonec přimíchejte nakrájená rajčata a hlívu a nechte ještě chvíli povařit.
Odstavte pánev z plotny, vmíchejte do rizota máslo a hrst nastrouhaného parmezánu a nechte pár minut odstát.
Ozdobte petrželkou.

Okomentovat

0 Komentáře