Banh Mi

Na stánek s Banh Mi narazíte ve Vietnamu na každém rohu. Je to pěkná ukázka přirozeného fusion - spojení více kuchyní do jednoho jídla. Typicky francouzská bageta s náplní ve Vietnamském stylu. Existuje nespočet verzí a každý sánek má určitě svůj vlastní recept.
Tento recept zahrnuje pomalu pečený křupavý vepřový bok, vepřovou játrovou paštiku a marinovanou mrkev.



Ingredience (6 porcí):
40g vepřové, kuřecí nebo kachní játrové paštiky
6 malých baget
1 okurka, nakrájená na tenké plátky
1 chilli paprička najemno nasekaná
čerstvý koriandr

Vepřový bok:
1/4 hrnku omáčky hoisin (popř. může být také vietnamská chin su)
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 česnek, rozdrcený
600g vepřový bok
1/2 hrnku vody

Marinovaná mrkev:
1/4 hrnku bílého cukru
1/4 hrnku rýžového octa
1/2 lžičky soli
1 mrkev nastrouhané na nudličky

Postup:
Předehřejte troubu na 160°C. Kůži boku nařízněte do kříže do hloubky cca 0,5cm. Smíchejte omáčky s česnekem a směsí potřete bok. Trochu marinády si ponechte stranou. Bok pečte v troubě kůží nahoru cca 2,5 hodiny nebo až bude kůže křupavá. Každou půlhodinu potřete marinádou. Poté bok nakrájejte na tenké plátky.

Mezitím si připravte mrkev. V rendlíku rozehřejte rýžový ocet s cukrem a solí, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout a promíchejte s mrkví. Nechte trochu odležet.

Bagetu lehce opečte vcelku v troubě, aby byla zvenku křupavá a uvnitř měkká. Rozpůlte ji a rozevřete jako knihu. Na spodní část dejte paštiku, pak mrkev, okurku, plátky vepřového boku, chilli a koriandr a bagetu uzavřete.



Okomentovat

0 Komentáře