Hyderabadi chicken curry

Hyderabádská kuchyně je známá svou rafinovanou kombinací chutí a zajímavých směsí koření. Toto curry je opravdu chutné a svou chutí velmi jemné. Jako základ je kokosová pasta a bílý jogurt. Exotickou chuť mu přidá i hrst čerstvé máty.



Ingredience:
500g kuřecího masa, nejlépe použijte křídla a stehna
1 hrnek lístků máty
1 hrnek jogurtu
1 hrnek nastrouhaného kokosu (čerstvého, ne sušeného, pokud nemáte, použijte kokosový krém z konzervy)
1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
1 lžíce ghee (přepuštěného másla)
1/2 lžičky mletého černého pepře
1 lžička mletého chilli
3/4 lžičky mletého římského kmínu
3/4 lžičky mletého koriandru
1 lžička koření garam masala
Několik čerstvých lístků koriandru
Sůl na dochucení

Postup:
Kuřecí maso doporučuji předem rychle osmahnout na oleji, aby chytlo zlatavou barvu.
Dužinu z kokosu rozmixujte v mixéru na pastu, nebo použijte kupovaný kokosový krém.
Rozehřejte hlubokou pánev a dejte do ní kokosovou pastu, vmíchejte mátu, černý pepř, chilli, kmín, koriandr, garam masala a sůl.
Dobře promíchejte a přidejte přepuštěné máslo.
Dále přidejte jogurt a necelou minutu míchejte. Pak přidejte všechny kousky kuřete, pánev přikryjte a nechte 5 minut vařit.
Pak vmíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a nechte vařit dalších 10-20 minut, aby se kuřecí maso uvařilo.
Nakonec do omáčky přidejte čerstvý koriandr, dobře promíchejte a nechte ještě 2 minuty odležet.

Pokud je to potřeba, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.

Okomentovat

0 Komentáře