Ingredience na omáčku
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, prolisovaného
2 lžíce zázvoru, nastrouhaného najemno
2 lžíce žlutého curry prášku
1/2 mletého římského kmínu
1/2 mletého římského kmínu
2 lžíce octa
400 ml kokosového mléka
400 ml kokosového mléka
1 mango, oloupané a nakrájené najemno
300g kuřecích prsou, nakrájené na kousky
1/2 červené papriky
1 mango, oloupané a nakrájené najemno
1/3 hrnku rozinek
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr na dozdobení
Příprava omáčky
Rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a vařte další minutu.
Přidejte curry prášek a kmín a vařte dalších několik minut. Koření vsáknou veškerý olej. Pokud se začíná směs připalovat, přidejte ještě trochu oleje.
Přidejte ocet, kokosové mléko a mango a přiveďte k varu. Pak snižte plamen a nechte 15 minut vařit. Občas promíchejte. Omáčku následně v mixéru rozmixujte do hladka.
Příprava kuřete
Na pánvi rozpalte olej, osmahněte papriku, přidejte rozinky a nechte několik minut vařit, aby paprika změkla. Pak přidejte kuřecí maso a orestujte. Nakonec přidejte kousky manga, omáčku a opět pár minut vařte.
Kdyby byla omáčka málo sladká, můžete přisypat trochu cukru. Pokud je hodně sladká, přilejte trochu octa.
0 Komentáře