Thajské mungo curry

Podobné jídlo jsem si nedávno dal v jedné vietnamské restauraci a úplně mě to nadchlo. Musel jsem si ho doma udělat taky. Příjemné je, že omáčku si můžete připravit předem, dát zamrazit a vytáhnout kdykoliv na něj dostanete znovu chuť. Příprava už pak bude velice rychlá.


Ingredience na omáčku
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, prolisovaného
2 lžíce zázvoru, nastrouhaného najemno
2 lžíce žlutého curry prášku
1/2 mletého římského kmínu
2 lžíce octa
400 ml kokosového mléka
1 mango, oloupané a nakrájené najemno

Ingredience (2 osoby)
300g kuřecích prsou, nakrájené na kousky
1/2 červené papriky
1 mango, oloupané a nakrájené najemno
1/3 hrnku rozinek
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr na dozdobení

Příprava omáčky
Rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a vařte další minutu.
Přidejte curry prášek a kmín a vařte dalších několik minut. Koření vsáknou veškerý olej. Pokud se začíná směs připalovat, přidejte ještě trochu oleje.
Přidejte ocet, kokosové mléko a mango a přiveďte k varu. Pak snižte plamen a nechte 15 minut vařit. Občas promíchejte. Omáčku následně v mixéru rozmixujte do hladka.

Příprava kuřete
Na pánvi rozpalte olej, osmahněte papriku, přidejte rozinky a nechte několik minut vařit, aby paprika změkla. Pak přidejte kuřecí maso a orestujte. Nakonec přidejte kousky manga, omáčku a opět pár minut vařte.

Kdyby byla omáčka málo sladká, můžete přisypat trochu cukru. Pokud je hodně sladká, přilejte trochu octa.

Okomentovat

0 Komentáře