Delikátní jarní risotto. Recept na pesto najdete zde.
Ingredience (2 osoby):
Hrnek rýže arborio nebo carnaroli
1 litr zeleninového vývaru
Hrnek medvědího pesta
olivový olej extra virgin
100g másla
1 bílá cibule
1 hrnek bílého vína
1 hrnek nastrhouhaného parmezánu
Postup:
V pánvi rozpalte olej, hrudku másla a zlehka osmahněte cibuli. Musí být sklovitá, ne hnědá.
Nasypejte do pánve rýži a orestujte, až bude z poloviny průhledná (pár minut).
Nalejte do pánve bílé víno a za občasného míchání nechte odpařit. Pak přidávejte do pánve vždy po jedné naběračce vývaru a vpracujte do rýže.
Až bude rýže al dente, vmíchejte pesto z medvědího česneku, hrudku másla a parmezán, pak odstavte z plamene, a nechte 5 minut odpočívat.
0 Komentáře