Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Oblíbený francouzský recept. Zajímavá kombinace, která ale výborně funguje.


Ingredience (2 osoby):

  • 2 kachní prsa
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1,5 hrnku pomerančové šťávy
  • 2 lžíce nasekané šalotky
  • 1,5 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 pomeranče, oloupané, oddělené půlměsíčky, zbavené slupky
  • 1/4 hrnku másla
  • 2 lžíce pomerančové kůry (z bio citronu)

Postup:
Rozpalte troubu na 170°C. Kachní prsa řádně z obou stran osolte a opepřete.

Do rozpálené pánve dejte vodu a cukr, a nechte zkaramelizovat.
Přidejte ocet, pomerančovou šťávu, šalotku a kuřecí vývar a nechte pořádně zredukovat, na množství menší než 1 hrnek.
Přidejte máslo a 1 lžíci pomerančové kůry. Vmíchejte kousky pomeranče.

Rozpalte pánev (bez oleje), a orestujte kachní prsa. Nejdříve 5-10 minut ze strany kůže (nebo dozlatova), pak 1-2 minuty z druhé strany. Nakonec je dejte na 10 minut odpočinout do trouby.

Podávejte s opečeným nebo gratinovaným bramborem.

Okomentovat

0 Komentáře