Bun Cha

Bun Cha je z dalších našich oblíbených vietnamských jídel. Zamilovali jsme si tu vůni, která se linula už několik desítek metrů od stánků, kde na grilu na dřevěném uhlí připravovali kousky mletého masa marinovaného v rybí omáčce a citronové trávě.


Ingredience (4 osoby):

  • 1 lžíce palmového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky nuoc mam
  • 2 stroužky česneku, najemno nasekaného
  • 2 stonky citronové trávy, najemno nasekané
  • 2 šalotky, oloupané a nasekané najemno
  • 500g mletého vepřového masa
  • 200g rýžových nudlí
  • Olej
  • 100g fazolových výhonků
  • Thajská bazalka, koriandr, nebo jiné asijské bylinky dle vlastního výběru
  • listy ledového salátu
Omáčka na namáčení:
  • 80ml (1/3 hrnku) rybí omáčky
  • 125ml (1/2 hrnku) čerstvé limetkové šťávy
  • 2 lžičky palmového cukru
  • 2 dlouhé červené chilli, zbavené semínek a nasekané najemno

Postup

V rendlíku rozehřejte rybí omáčku s cukrem, až se cukr rozpustí, a dejte stranou.
V hmoždíři roztlučte česnek, citronovou trávu a šalotku, vytvořte pastu.
Výše připravené směsi smíchejte s mletým masem, uložte do lednice a nechte několik hodin marinovat.

Mezitím si připravte omáčku na namáčení. Smíchejte všechny ingredience dohromady.
Nudle dejte do mísy, zalejte vroucí vodou a nechte změknout (5-10 minut). Pak osušte.

Z mletého masa vytvarujte placičky, lehce potřete olejem a několik minut z každé strany grilujte.

Servírujte v misce nudle, na ně masové placičky, v separátní misce podávejte bylinky, salát, fazolové výhonky a omáčku.

Okomentovat

0 Komentáře