Ingredience (4 osoby):
- 1 lžíce palmového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky nuoc mam
- 2 stroužky česneku, najemno nasekaného
- 2 stonky citronové trávy, najemno nasekané
- 2 šalotky, oloupané a nasekané najemno
- 500g mletého vepřového masa
- 200g rýžových nudlí
- Olej
- 100g fazolových výhonků
- Thajská bazalka, koriandr, nebo jiné asijské bylinky dle vlastního výběru
- listy ledového salátu
Omáčka na namáčení:
- 80ml (1/3 hrnku) rybí omáčky
- 125ml (1/2 hrnku) čerstvé limetkové šťávy
- 2 lžičky palmového cukru
- 2 dlouhé červené chilli, zbavené semínek a nasekané najemno
Postup
V rendlíku rozehřejte rybí omáčku s cukrem, až se cukr rozpustí, a dejte stranou.
V hmoždíři roztlučte česnek, citronovou trávu a šalotku, vytvořte pastu.
Výše připravené směsi smíchejte s mletým masem, uložte do lednice a nechte několik hodin marinovat.
Mezitím si připravte omáčku na namáčení. Smíchejte všechny ingredience dohromady.
Nudle dejte do mísy, zalejte vroucí vodou a nechte změknout (5-10 minut). Pak osušte.
Z mletého masa vytvarujte placičky, lehce potřete olejem a několik minut z každé strany grilujte.
Servírujte v misce nudle, na ně masové placičky, v separátní misce podávejte bylinky, salát, fazolové výhonky a omáčku.
0 Komentáře