Ingredience (4 osoby)
Ryba
- 4 větší filety z tresky (každá cca 200g). Zmražené filety ale moc použitelné nejsou, protože nedrží pohromadě a rozpadají se.
- Slunečnicový olej na smažení
- 225g hladké mouky
- 285ml vychlazeného piva
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 900g brambor
- mořská sůl, pepř
Hrachová kaše
- Hrudka másla
- 500g hrášku, může být i mražený
- Hrst čerstvé máty
- Citrónová šťáva
- mořská sůl, pepř
Postup
1. Brambory nakrájejte na hrubší kolečka a povařte v osolené vodě, až změknou. Poté je vytáhněte, osušte a nechte vychladnout.
2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte hrášek a mátu a vařte tak dlouho, až hrášek změkne. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Hrášek můžete rozmixovat v mixéru nebo ručně šťouchadlem. Kdyby vám přišel moc hustý, můžete přidat trochu smetany.
3. Ve friťáku nebo v hluboké pánvi rozehřejte olej. Brambory nakrájejte na chipsy a dozlatova usmažte. Než si připravíte rybu, můžete je dát do rozpálené trouby, aby nevychladly a nezměkly.
4. Ryby osolte a opepřete. Smíchejte mouku, pivo a prášek do pečiva ve velké misce. Každou filetu obalte v mouce, a pak v těstíčku. Rybu opatrně vložte do friťáku a smažte dozlatova, cca 5 minut.
0 Komentáře