Ingredience:
Bílé pečivo 400g
Vejce 3 ks
300 ml mléka
150g hrubé mouky
Hrst čerstvé petrželky
Sůl
Muškátový květ
Postup:
Pečivo nakrájejte na kostičky a nechte proschnout. Pak je navlhčete mlékem.
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky, do žloutků přidejte mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvořte hladké těstíčko.
Do nakrájených kostiček přidejte nasekanou petrželku, těstíčko, lehce promíchejte, na konec opatrně vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.
Takto připravené těsto vytvarujte pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchněte vidličkou.
Takto připravené knedlíky vařte zhruba 18-20 min.
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky, do žloutků přidejte mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvořte hladké těstíčko.
Do nakrájených kostiček přidejte nasekanou petrželku, těstíčko, lehce promíchejte, na konec opatrně vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.
Takto připravené těsto vytvarujte pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchněte vidličkou.
Takto připravené knedlíky vařte zhruba 18-20 min.
0 Komentáře