Vietnamské letní závitky s krevetami

Další recept ze skvělé vietnamské kuchyně. Jarní nebo letní závitky dostanete ve Vietnamu v každé restauraci, někdy jako předkrm, jindy jako hlavní jídlo. Plněny mohou být jakýmkoliv druhem masa, ale nám nejvíc chutnaly krevetové. Zapomeňte na smažené závitky plněné zelím, jaké se servírují v našich čínských restauracích. Tato verze je mnohem svěžejší a chutnější!


Ingredience (8 závitků, 2 osoby):
Na závitky:
1 hrnek tence nakrájených salátových listů. Výběr salátu je na vás
1/2 hrnku fazolových klíčků
1/2 hrnku rýžových vlasových nudlí (také známé jako vermicelli)
1/2 hrnku nastrouhané mrkve
1/4 hrnku nakrájených jarních cibulek
1/4 hrnku tence nakrájených asijských bylinek (máta, perila, koriandr, thajská bazalka apod.)
1/4 hrnku nakrájené máty
200g vařených vyloupaných krevet
8 kulatých rýžových papírů

Na omáčku:
1 lžíce cukru
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
1 lžička chilli pasty s česnekem (sambal oelek)
1 lžička světlé sojové omáčky



Postup:
Uvařte vodu a ponořte do ní na několik minut rýžové nudle, aby změkly.
Připravte si omáčku, všechny ingredience promíchejte.
Všechny přísady na závitky smíchejte dohromady.
Do velké mělké nádoby (třeba do pánve) nalejte horkou vodu a ponořte do ní rýžový papír (vždy pouze jeden). Za několik vteřin změkne. Položte jej na rovný povrch, doprostřed dejte náplň a zarolujte.


Okomentovat

0 Komentáře