Může se podávat i studená v sendviči.
Ingredience:
- 1,5 kg bůčku bez kosti
- vepřová panenka
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- hrst nahrubo nasekané plocholisté petrželky
- olivový olej
- kuchyňský provázek
Na marinádu:
- 1/4 hrnku soli
- 2 lžičky opraženého rozmarýnu
- 2 lžičky fenyklových semínek, opražených a rozdrcených
- 2 lžičky chilli vloček
- 2 lžičky černého pepře
- kůra z 1 citronu
Postup:
- V boku nožem jemně nařízněte mřížku, celý bok podélně nařízněte a otevřete jako knihu
- Smíchejte ingredience na marinádu, zhruba polovičním množstvím potřete vnitřek boku
- Celou plochu posypejte petrželkou
- Doprostřed položte panenku, zarolujte a těsně utáhněte provázkem
- Vnějšek boku potřete zbytkem marinády a dobře ji vmasírujte do zářezů v kůži, zakapejte olivovým olejem a dejte na 12 hodin do lednice
Druhý den:
- Předehřejte troubu na 135°C, bůček položte na pekáč a nechte péct 4 hodiny
- Zvyšte teplotu na 220°C a nechte péct dalších 30 minut, aby se propekla kůrka. Musí být tvrdá a krásně křupavá, ale dejte pozor, aby se nepřipálila
- Vytáhněte z trouby a nechte ještě 30 minut odpočinout
0 Komentáře