Ingredience (4-5 osob):
- 1kg vepřového masa, já jsem použil kombinaci kýty a krkovice
- 2 lžíce červeného čili
- 1 lžíce celého černého pepře
- 3 lžíce sušeného koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 5 hřebíčků
- 2 lžičky skořice nebo 2 celé kousky asi 2,5cm dlouhé
- 2 tobolky kardamonu
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 5cm jemně nastrouhaného zázvoru
- 6 stroužků prolisovaného česneku
- 2 velké cibule, nakrájené najemno
- 2 velká rajčata, nakrájená najemno
- 10-15 kari lístků
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1/2 kostky kuřecího vývaru
- sůl
- 4-5 lžic oleje
Postup:
- Rajčata spařte v horké vodě a oloupejte slupku
- Vepřové nakrájejte na kostky a zprudka osmahněte na oleji do zlatova
- V hmoždíří rozdrťte čili, pepř, koriandr, kurkumu, hřebíček, skořici, kardamon a kmín
- Rozehřejte na pánvi 4 lžíce oleje
- Přidejte zázvor, česnek a cibuli a osmažte dozlatova
- Přidejte kořenící směs a nechte osmahnout, vznikne taková suchá pasta
- Přidejte rajčata a sůl a smažte, až rajčata trochu změknou
- Přidejte maso, ocet, sojovou omáčku, 1/2 kostky vývaru, kari lístky, sůl a 1 hrnek vody a vařte na pomalém ohni, cca hodinu, nebo dokud není maso úplně měkké. Občas promíchejte.
Podávat můžete s rýží nebo čapátí (klasika) a dozdobit čerstvým koriandrem.
0 Komentáře