Kerala pork curry

Dnes se opět vracíme k indické kuchyni. Recept na toto vepřové curry pochází z jižní Indie, ze státu Kerala.


Ingredience (4-5 osob):
  • 1kg vepřového masa, já jsem použil kombinaci kýty a krkovice
  • 2 lžíce červeného čili
  • 1 lžíce celého černého pepře
  • 3 lžíce sušeného koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 5 hřebíčků
  • 2 lžičky skořice nebo 2 celé kousky asi 2,5cm dlouhé
  • 2 tobolky kardamonu
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 5cm jemně nastrouhaného zázvoru
  • 6 stroužků prolisovaného česneku
  • 2 velké cibule, nakrájené najemno
  • 2 velká rajčata, nakrájená najemno
  • 10-15 kari lístků
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 kostky kuřecího vývaru
  • sůl
  • 4-5 lžic oleje
Postup:
  • Rajčata spařte v horké vodě a oloupejte slupku
  • Vepřové nakrájejte na kostky a zprudka osmahněte na oleji do zlatova
  • V hmoždíří rozdrťte čili, pepř, koriandr, kurkumu, hřebíček, skořici, kardamon a kmín
  • Rozehřejte na pánvi 4 lžíce oleje
  • Přidejte zázvor, česnek a cibuli a osmažte dozlatova
  • Přidejte kořenící směs a nechte osmahnout, vznikne taková suchá pasta
  • Přidejte rajčata a sůl a smažte, až rajčata trochu změknou
  • Přidejte maso, ocet, sojovou omáčku, 1/2 kostky vývaru, kari lístky, sůl a 1 hrnek vody a vařte na pomalém ohni, cca hodinu, nebo dokud není maso úplně měkké. Občas promíchejte.
Podávat můžete s rýží nebo čapátí (klasika) a dozdobit čerstvým koriandrem.

Okomentovat

0 Komentáře