Ingredience:
- 8 větších kachních stehen
- 2kg kachního nebo husího sádla
- Lístky otrhané z 1 menší hrsti čerstvého rozmarýnu
- 10 čerstvých bobkových listů
- 1 lžíce suchých kuliček jalovce
- 1 lžíce celého pepře
Na marinádu:
- 8 lžíc hrubé mořské soli
- Lístky otrhané z 1 menší hrsti čerstvého tymiánu
- 10 čerstvých bobkových listů
- 1 menší hrst suchých kuliček jalovce
- kůra ze dvou pomerančů (bio)
Postup:
- V hmoždíři rozdrťte ingredience na marinádu, potřete touto směsí kachní stehna a nechte přes noc marinovat.
- Vyhřejte troubu na 170°C
- Ze stehen setřete marinádu a vložte je do pekáče tak velkého, aby se tam akorát stěsnaly
- Přilejte sádlo
- Pekáč vložte do trouby a pečte dvě hodiny, občas stehna přelijte tukem, až je kůže upečená krásně do křupava
- Pět minut před dopečením přidejte rozmarýn, bobkový list, kuličky jalovce a pepře
Tip: stehna můžete uchovat na dobu až dva měsíce. Dejte je do vypařené zavařovací sklenice, zalejte sádlem z pekáče a dejte do lednice. Když na ně dostanete chuť, vytáhněte je, dejte na pekáč do trouby na 250°C a nechte asi 20 minut propéct, kůže bude zase krásně křupavá a maso jemňoučké, že bude samo odpadávat od kosti.
0 Komentáře