Ingredience na těsto:
- 1/2 hrnku mouky
- špetka soli
- 1 lžíce a 1 lžička oleje
Vše smíchejte dohromady, přidejte 1/4 hrnku vlažné vody a vypracujte do těsta. Těsto pak nechte asi 20 minut odpočinout a mezitím si připravte náplň.
Ingredience na náplň:
- 2 středně velké uvařené brambory
- 1/3 hrnku hrášku
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1/3 lžičky chilli
- 1/2 lžičky garam masala
- 2 středně velké čerstvé chilli, nasekané a zbavené semínek
Postup:
- Uvařte brambory, ale ne moc, ještě půjdou na chvíli na pánev.
- Rozpalte olej na pánvi, přidejte římský kmín, hrášek, koriandr, garam masala, chilli a nechte trochu prohřát. Pak přidejte brambory, osolte a smažte cca 2 minuty. Směs je připravená.
- Těsto rozdělte na 4 stejně velké díly, vytvarujte z nich kuličky a rozválejte na placičky, které pak rozřízněte na polovinu.
- Okraj placek potřete vodou a srolujte je do tvaru kornoutu. Kornout naplňte zeleninovou směsí. Horní otevřenou část uzavřete. Toto je asi nejsložitější část, doporučuji shlédnout video (část 2).
- Rozpalte olej v hluboké pánvi nebo friťáku, a osmažte samosy do zlatova.
Zde si můžete prohlédnout video, jak samosy vyrábí indická kuchařka Manjula:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/04/19/samosa/
0 Komentáře