Klasické Chilli con carne

Chilli con carne je výborné jídlo. Můžete ho navařit celý hrnec, dát do mrazničky a vytáhnout kdykoliv se vám nebude chtít vařit.


Ingredience (pro asi tak 8 osob):

  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 stvoly celeru
  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého kmínu (dá se použít i římský)
  • 1-2 lžičky mleté skořice
  • mořská sůl, pepř
  • 400g cizrny v konzervě
  • 400g červených fazolí v konzervě
  • 2 x 400g krájených nakládaných rajčat
  • 600g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 400g rýže
Postup:
  • Najemno nakrájejte cibuli, česnek, mrkev a celer
  • Nahrubo nakrájejte papriku
  • Rozpalte na velké pánvi nebo v hrnci olej, a osmahněte na něm zeleninu
  • Přidejte chilli, kmín, skořici, sůl a pepř
  • Za občasného míchání asi 7 minut smažte
  • Přidejte cizrnu, fazole a rajčata
  • Přidejte mleté maso a snažte se jej dřevěnou vařečkou rozbít na malé kousky
  • Do plechovky od krájených rajčat nalejte vodu a přidejte do hrnce
  • Nakonec do hrnce přidejte balzamikový ocet
  • Přiveďte směs k varu a nechte bublat asi půl hodiny
K chilli con carne se perfektně hodí rýže basmati, kuskus, opečený toast nebo brambory, které můžete dokonce vařit společně se směsí masa a zeleniny.

Okomentovat

0 Komentáře