Ingredience (pro asi tak 8 osob):
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 středně velké mrkve
- 2 stvoly celeru
- 2 červené papriky
- olivový olej
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička mletého kmínu (dá se použít i římský)
- 1-2 lžičky mleté skořice
- mořská sůl, pepř
- 400g cizrny v konzervě
- 400g červených fazolí v konzervě
- 2 x 400g krájených nakládaných rajčat
- 600g mletého hovězího masa
- 2 lžíce balzamikového octa
- 400g rýže
Postup:
- Najemno nakrájejte cibuli, česnek, mrkev a celer
- Nahrubo nakrájejte papriku
- Rozpalte na velké pánvi nebo v hrnci olej, a osmahněte na něm zeleninu
- Přidejte chilli, kmín, skořici, sůl a pepř
- Za občasného míchání asi 7 minut smažte
- Přidejte cizrnu, fazole a rajčata
- Přidejte mleté maso a snažte se jej dřevěnou vařečkou rozbít na malé kousky
- Do plechovky od krájených rajčat nalejte vodu a přidejte do hrnce
- Nakonec do hrnce přidejte balzamikový ocet
- Přiveďte směs k varu a nechte bublat asi půl hodiny
K chilli con carne se perfektně hodí rýže basmati, kuskus, opečený toast nebo brambory, které můžete dokonce vařit společně se směsí masa a zeleniny.
0 Komentáře