Je velmi důležité, aby steak byl opečený "rare". Jakmile se vám podaří well-done, bude maso tuhé, žvýkací, prostě "fucked".
Ingredience na tuňáka (porce pro 2 osoby):
- 400g steaku z tuňáka
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2-3 lžíce wasabi pasty
- 30g sezamových semínek. Můžou být pouze bílé, když sežene mix bílých a černých, bude to vypadat úžasně
- olivový olej
- mořská sůl a čerstvě umletý pepř
- 1 balení salátu rukola
- 2 belgické čekanky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce sojové omáčky
- šťáva z 1/2 citrónu nebo limetky
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce sezamového oleje
Příprava
- Do misky nalejte sojovou omáčku a steaky v ní "vykoupejte"
- Pomocí štětce naneste na steaky wasabi pastu
- Na talíř vysypejte sezamová semínka a tuňáka v nich ze všech stran obalte
- Obalené steaky dejte na chvíli vychladit do lednice a mezitím si připravte salát s dresingem
- Čekanku nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s rukolou
- V misce smíchejte všechny ingredience na dresing a zalejte jím salát. Dobře promíchat
- Rozpalte pánev s trochou oleje
- Steaky opékejte z každé strany jednu minutu
- Nakonec steaky položte na teplý taliř nebo sundejte pánev z ohně a nechte pár minut odpočívat
- Steaky nakrájejte pod úhlem na silné plátky
2 Komentáře