Kuřecí prsa pečená s houbami, máslem, bílým vínem a tymiánem

Toto jídlo je velice jednoduché na přípravu. Všechny ingredience se smíchají dohromady a pečou se v troubě zabalené v alobalu. 



Ingredience (pro 2 osoby):
  • 400g kuřecích prsou, můžete je nakrájet na menší kousky
  • 1 hrst sušených nebo čerstvých hřibů
  • 250g rozlámaných čerstvých žampionů
  • 1 sklenice bílého vína
  • 3 velké hrudky másla
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky

Připravte si dva dostatečně velké kusy alobalu a položte je na sebe. Formu vám pomůže udržet např. zapékací mísa.
Rozehřejte troubu na 220°C. Všechny přísady včetně masa smíchejte v míse. Směs pak přeneste do pytlíku a řádně uzavřete, aby nemohla vytékat šťáva. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
Recept si můžete různě upravovat, do pytlíku můžete dát třeba pastinák, uzenou slaninu, nebo červené víno namísto bílého.

Okomentovat

0 Komentáře