Krůtí stehno na divoko

Krůtí maso je velmi dobré a je to příjemná změna oproti kuřeti. Tento recept jsem náhodou našel na webu a líbil se mi, protože jako jeden z mála nepoužíval knedlíky jako přílohu. Příprava zabere asi jen 15 minut a pečení cca hodinu a čtvrt.



Nákupní seznam:
  • 4 krůtí stehna
  • 50 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 5 drcených kuliček jalovce
  • 120 g másla
  • 1 velká cibule
  • 2 bobkové listy
  • 50 ml červeného vína
  • 0,25 l drůbežího vývaru (může být z kostky)
  • 8 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • malá hrstka čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
  • sůl
  • případně hladká mouka
Postup:
Stehna na různých místech nařízněte a do otvorů nacpěte slaninu a česnek. Nechte cca hodinu uležet.
Na pánvi rozpalte máslo s cibulkou, až zesklovatí a bude průhledná jako podomní prodejce. Přiložte stehna a naprudko ze všech stran osmahněte. To je důležité, aby se maso zatáhlo a pak v troubě nepouštělo moc šťávy, jinak by bylo vysušené.

Na stehno pomocí párátek připíchněte proužky slaniny, a položte na pekáč i s osmahnutou cibulkou a vším kořením. Dolejte vývarem a červeným vínem.

Pečte zakryté alobalem cca hodinu při 200°C. Pak alobal odstraňte a dopečte dalších 15 minut. Šťávu pak můžete ještě dohustit trochou hladké mouky.


Normálně se jako příloha může podávat rýže, já jsem si udělal kuskus a byl vynikající.

Okomentovat

0 Komentáře