Nákupní seznam:
- 4 krůtí stehna
- 50 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 5 drcených kuliček jalovce
- 120 g másla
- 1 velká cibule
- 2 bobkové listy
- 50 ml červeného vína
- 0,25 l drůbežího vývaru (může být z kostky)
- 8 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- malá hrstka čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
- sůl
- případně hladká mouka
Stehna na různých místech nařízněte a do otvorů nacpěte slaninu a česnek. Nechte cca hodinu uležet.
Na pánvi rozpalte máslo s cibulkou, až zesklovatí a bude průhledná jako podomní prodejce. Přiložte stehna a naprudko ze všech stran osmahněte. To je důležité, aby se maso zatáhlo a pak v troubě nepouštělo moc šťávy, jinak by bylo vysušené.
Na stehno pomocí párátek připíchněte proužky slaniny, a položte na pekáč i s osmahnutou cibulkou a vším kořením. Dolejte vývarem a červeným vínem.
0 Komentáře