Krůtí maso s libečkem, ciderem a houbami

Sezónně by se toto jídlo hodilo spíš na podzim, ale čerstvý libeček je k dispozici i teď. Je to jednoduché jídlo, které překvapí svou zajímavou chutí. Místo krůtích prsou je možné použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky.



4 porce

Ingredience:
500 ml cideru
500g krůtích prsou, nakrájené na nudličky
2 lžičky mletého nového koření
40 g másla
2 jablka, nakrájené na klínky
250g hub, umyté a nakrájené
velká hrst čerstvého libečku, jemně nasekaného
4 lžíce smetany ke šlehání


Postup:
Nalejte cider do hrnce, přiveďte k varu a nechte zredukovat na polovinu.
Potřete maso novým kořením a trochou soli.
Rozpusťte polovinu másla ve velké pánvi a osmažte jablka a houby dozlatova. Vyndejte vše z pánve a udržujte v teple.
Rozpusťte zbývající máslo na pánvi a osmažte maso v malých dávkách, až je lehce opečené. Přimíchejte redukovaný cider a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni s pokličkou 20-25 minut, nebo dokud není maso propečené.
Nakonec dejte zpět do pánve jablka a houby a přidejte libeček a smetanu.
Dochuťte a nechte prohřát 5 minut,
Podávejte např. s bramborovou kaší.

Okomentovat

0 Komentáře