Kačera Donalda si nejdříve pořádně vykrmíte, až se skoro nemůže hýbat...

Pak Donalda vycpěte nádivkou z nakrájených jablek smíchaných s medem a dejte na pekáč s rozkrojenou cibulí, posypejte solí a kmínem a přidejte jeden hrnek vody, aby se nepřipekl.

Poté odstraňte horní pekáč, zvyšte teplotu nad 200°C, přepněte troubu na gril, přidejte do pekáče kysané zelí a několik čerstvých čili papriček (my jsme použili vynikající nakládané portugalské piri-piri papričky, jsou k dostání v Hypernově) a dopečte dalších 30 minut, až bude kůrčička krásně zlatá a křupavá.
A voilá - Kačer Donald je připraven na své poslední vystoupení!

Je čas na dezert! Rozkrájejte na kousíčky čokoládu na vaření, a na kostičky (velikost tak akorát do huby) vaše oblíbené ovoce. My jsme použili hroznové víno, banány, meruňky a jablka, další vhodné ovoce jsou třeba vodní meloun, kiwi, broskve, papaya, mango, jahody - fantazii se meze nekladou.

Čokoládu dejte do hrnce nebo porcelánové misky, která snese vysoký žár a ponořte ji do vroucí vody. Za průběžného míchání dolejte smetanou a dle libosti přidejte chilli prášek (chilli a čokoláda jdou úžasně dohromady!).

Kousky ovoce napichujte na vidličku a máčejte v čokoládě... Úžasný :-)

1 Komentáře