Vypečený Kačer Donald

Dnes si představíme zajímavý recept, který se dá použít na většinu hollywoodských hvězd. My jsme si připravili Kačera Donalda se sladkou nádivkou a vynikající dezert - čokoládové fondue.

Kačera Donalda si nejdříve pořádně vykrmíte, až se skoro nemůže hýbat...


Pak Donalda vycpěte nádivkou z nakrájených jablek smíchaných s medem a dejte na pekáč s rozkrojenou cibulí, posypejte solí a kmínem a přidejte jeden hrnek vody, aby se nepřipekl.

Přikryjte pekáč jiným pekáčem, aby neunikalo teplo a Donald se propekl až do morku kostí. Jelikož má břicho nacpané nádivkou, bude pečení při 180°C trvat přibližně dvě a půl hodiny (bez nádivky asi o hodinu méně). Je to časově náročný proces, proto doporučujeme Donalda podlévat každou půlhodinu vodou z pekáče a sebe červeným vínem...

Poté odstraňte horní pekáč, zvyšte teplotu nad 200°C, přepněte troubu na gril, přidejte do pekáče kysané zelí a několik čerstvých čili papriček (my jsme použili vynikající nakládané portugalské piri-piri papričky, jsou k dostání v Hypernově) a dopečte dalších 30 minut, až bude kůrčička krásně zlatá a křupavá.

A voilá - Kačer Donald je připraven na své poslední vystoupení!


Je čas na dezert! Rozkrájejte na kousíčky čokoládu na vaření, a na kostičky (velikost tak akorát do huby) vaše oblíbené ovoce. My jsme použili hroznové víno, banány, meruňky a jablka, další vhodné ovoce jsou třeba vodní meloun, kiwi, broskve, papaya, mango, jahody - fantazii se meze nekladou.


Čokoládu dejte do hrnce nebo porcelánové misky, která snese vysoký žár a ponořte ji do vroucí vody. Za průběžného míchání dolejte smetanou a dle libosti přidejte chilli prášek (chilli a čokoláda jdou úžasně dohromady!).


Kousky ovoce napichujte na vidličku a máčejte v čokoládě... Úžasný :-)

Okomentovat

1 Komentáře

Anonymní píše…
hustýýýýýýýýý