Treska s křupavými brambory a hořčičnou čočkou

Já vím, trochu krkolomný název... Ale tímto receptem se zase na chvilku vracíme zpět do Evropy. Není zde ani špetka chilli! :-) Recept je inspirován Gordonem Ramsaym.




Ingredience (4 osoby):

  • 4 velké brambory, nakrájené na tlusté kolečka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 filety tmavé tresky, ideálně s kůží
  • 100g hnědé čočky
  • 1 mrkev, nakrájená na malé kostičky
  • 1/2 cibule
  • 1 šalotka, nakrájená najemno
  • hrnek celeru, nakrájeného na malé kostičky
  • hrudka másla
  • 1 lžíce kapar, osušených
  • 2 lžíce vinegretové zálivky smíchané s 1 lžící dijonské hořčice
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř


Postup:

1. Uvařte brambory ve slané vodě. Osušte, zakapejte olejem, osolte, opepřete a dejte stranou.

2. Pokud máte filet s kůží, dobře je ze strany kůže osolte a nechte 30 minut odležet.

3. Do rendlíku dejte vařit vodu, a povařte v ní cibuli, celer, mrkev a čočku.

4. Rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte hrudku másla a osmažte na něm šalotku. Pak ji odstraňte a osmažte brambory dozlatova z obou stran. Poté je vyjměte a smíchejte s kapary a šalotkou.

5. Otřete pánev papírovým ubrouskem, přidejte olej a osmažte rybu. Když máte filet s kůží, 90% času ji smažte na straně kůže. Když ji máte bez kůže, smažte ji dozlatova minutu až dvě z každé strany a pak ji dejte na 5 minut dojít do rozpálené trouby. Jedině tak se nevysuší.

6. Rozehřejte čočku, a vmíchejte do ní vinegret a pažitku.

Okomentovat

0 Komentáře