Solná komora 5 - Východ slunce nad Simony

Vstáváme lehce po šesté, protože se chci pokusit vyfotit východ slunce. Okna z pokoje máme přímo na východ, a letmým pohledem z okna vidím, že se začíná připravovat opravdu hezký východ slunce, a tak se oblékáme a jdeme ven.
Východním směrem máme přes dalekou kotlinu pohled na skalnaté výstupky vzdálených hor, které formují krásný horizont. Nad ním pás sytě červené a žluté barvy a světlá blankytně modrá obloha. Poskakujeme z kamene na kámen a snažíme se ty barvy zachytit objektivem fotoaparátu. Snad z toho něco bude. Když jsme se chystali na dvoudenní výlet na chatu Simony, tak nějak tajně jsem doufal, že uvidíme jak východ, tak západ slunce, ale nevěděli jsme, do čeho jdeme. Jednak musíte mít štěstí na počasí, pak trefit správný reliéf krajiny, aby slunce nevycházelo nebo nezapadalo za nějakým vysokým kopcem, ale tady to všechno perfektně klaplo a zdá se že Simony byla ta správná volba. Navíc to vypadá, že i co se týká počasí, jsme právě tady chytli ty dva nejlepší dny z celého týdne dovolené.

Asi po půl hodině už bylo slunce vysoko a časné ranní barvy byly tytam, vrátili jsme se zpět do chaty a ještě se pokusili na necelé dvě hodiny usnout.

Hallstattský ledovec nasvícený vycházejícím sluncem


Okomentovat

0 Komentáře