Ingredience:
- 500g vyváleného listového těsta
- mouka na poprášení
- 1 rozšlehaný žloutek
- 8 - 10 zralých fíků
- cukr moučka na poprášení
- tekutý med na pokapání
Mandlový krém:
- 100g změklého másla
- 100g moučkového cukru
- 1 rozšlehané vejce
- 100g mletých mandlí
- 2řg hladké mouky
Postup:
- Nejdříve si připravte mandlový krém. V misce rozetřete máslo s cukrem, pak přidejte vejce a dobře směs promíchejte. Dále přidejte mleté mandle a mouku a vypracujte hladký krém. Nechte pět minut odpočinout.
- Rozpalte troubu na 200°C
- Z listového těsta vykrojte placky o průměru asi 15-20 cm
- Centimetr od okraje těsto po kruhu jemně nařízněte nožem, nesmí ale projet skrz. Okraje potřete žloutkem
- Doprostřed naneste vrstvu mandlového krému
- Dva fíky nakrájejte vodorovně na kolečka a ty umístěte doprostřed koláře, zbytek fíků nakrájejte na klínky a rozprostřete jej kolem dokola
- Koláče poprašte moučkovým cukrem a pečte v troubě asi 20 minut. Okraje těsta nabydou do výšky
- Ještě teplé koláče pokapejte tekutým medem a nechte vychladnout
0 Komentáře