Ramsayho srnčí s čokoládovou omáčkou

Ano, čtete dobře :-) Mně se tato kombinace nejdříve zdála taky dost podivná, ale Ramsay by určitě nevypustil do éteru žádný béčkový recept, a tak jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Výsledek byl překvapivě dobrý.


Ingredience:

  • 500g srnčího masa (svíčková, kýta)
  • pancetta, nakrájená na nudličky
  • 3-4 šalotky, nasekané najemno
  • 3 stroužky česneku
  • tymián, bobkový list
  • 350 ml červeného vína
  • 350 ml tmavého kuřecího vývaru
  • 30-50g tmavé 70% čokolády, nastrouhané
  • Malá hrst čerstvě nadrceného černého pepře (můžete jej rozdrtit v hmoždíři nebo dnem rendlíku)
  • Kostka másla
  • olivový olej, sůl pepř


Postup:

  • Předehřejte troubu na 180°C
  • Rozpalte na pánvi olivový olej a osmahněte na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo
  • Dejte do pánve kostku másla a přelévejte jím maso 
  • Zabalte maso do alobalu a dejte na 8 minut odpočinout do rozpálené trouby. Mezitím si připravte omáčku
Omáčka:
  • Pancettu, šalotku a česnek dejte smažit na olivovém oleji
  • Přisypte pepř, tymián a bobkový list
  • Přilejte červené víno a nechte zredukovat
  • Přilejte kuřecí vývar a nechte zredukovat
  • Omáčku propasírujte a vmíchtejte čokoládu, až se úplně rozpustí

Maso nakrájejte na silnější plátky a přelijte čokoládovou omáčkou.
Servírovat můžete např. s bramborovým fondánem.

Okomentovat

0 Komentáře