Ingredience:
- 500g srnčího masa (svíčková, kýta)
- pancetta, nakrájená na nudličky
- 3-4 šalotky, nasekané najemno
- 3 stroužky česneku
- tymián, bobkový list
- 350 ml červeného vína
- 350 ml tmavého kuřecího vývaru
- 30-50g tmavé 70% čokolády, nastrouhané
- Malá hrst čerstvě nadrceného černého pepře (můžete jej rozdrtit v hmoždíři nebo dnem rendlíku)
- Kostka másla
- olivový olej, sůl pepř
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C
- Rozpalte na pánvi olivový olej a osmahněte na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo
- Dejte do pánve kostku másla a přelévejte jím maso
- Zabalte maso do alobalu a dejte na 8 minut odpočinout do rozpálené trouby. Mezitím si připravte omáčku
Omáčka:
- Pancettu, šalotku a česnek dejte smažit na olivovém oleji
- Přisypte pepř, tymián a bobkový list
- Přilejte červené víno a nechte zredukovat
- Přilejte kuřecí vývar a nechte zredukovat
- Omáčku propasírujte a vmíchtejte čokoládu, až se úplně rozpustí
Maso nakrájejte na silnější plátky a přelijte čokoládovou omáčkou.
Servírovat můžete např. s bramborovým fondánem.
0 Komentáře