Bramborový fondán

Skvělá příloha k různým druhům masa. Brambory se pečou v troubě ponořené ve vývaru. Ten dodá bramborám zajímavou chuť. Navenek jsou krásně křupavé a uvnitř měkké. Potřebovat budete pánev, která může jít do trouby.



Ingredience

  • Brambory
  • Tymián
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Hrudka másla
  • Sůl, pepř
Postup
  • Předehřejte troubu na 180°C
  • Brambory podélně překrojte na polovinu. Rovnou plošku osolte a opepřete. Aby brambory dobře seděly i když je obrátíme, doporučuji ještě seříznout malou plošku i z druhé strany
  • Na pánvi rozpalte olej a brambory na něj položte rovnou ploškou dolů
  • Přidejte hrudku másla a tymián
  • Když jsou brambory zespodu osmažené dozlatova, obraťte je, nalejte do pánve zeleninový vývar tak, aby sahal pod horní okraj brambor, a dejte do trouby na cca 15-20 minut
  • Pečte dokud brambory nezměknou

Okomentovat

0 Komentáře