Ingredience:
- Kachna (husa)
- 4 citrony
- 3 limetky
- Lžička směsi koření five spice (viz níže)
- Malá hrst každé z bylinek: petržel, tymián, šalvěj, plus nějaké navíc pro dozdobení
- Trochu olivového oleje
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce lístků tymiánu
- Mořská sůl
Five spice
- 2 lžičky sečuánského pepře, když nesežete, obyčejný černý pepř
- 8 badyánů
- 1/2 lžičky hřebíčku
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce semínek fenyklu
Postup Five spice:
- Černý pepř orestujte na pánvi bez oleje
- V hmoždíři nebo mlýnku rozemelte všechny koření kromě skořice
- Směs koření smíchejte se skořicí
Postup kachna:
- Pomocí ostrého nože nařízněte kůži kachny do mřížky
- Nastrouhejte kůru z citronů a limetek a smíchejte se 2 lžícemi jemné mořské soli, kořením five spice a trochou pepře
- Vnitřek kachny dobře osolte a citrusovou směsí potřete kachnu zvenku, marinádu dobře vetřete do kůže, trochu směsi dejte i dovnitř
- Vnitřek kachny napěchujte citrony, limetkami a bylinkami a nechte 15 minut odstát. Tento krok je možné udělat i den předem
- Předehřejte troubu na 220 °C
- Kachnu potřete medem a posypejte lístky tymiánu.
- Po 10 minutách snižte teplotu na 190°C a přikryjte alobalem, aby se nepřipalovala
- Pečte zhruba hodinu a půl, nebo až je maso měkké
- Každých cca 30 minut kachnu přelévejte vypečeným tukem
- Na konci pečení nechte kachnu 30 minut odpočinout. Bude sice trochu chladnější, ale zato šťavnatější a lépe se bude porcovat
0 Komentáře