Ingredience (4 osoby)
- 3 mrkve
- 4-5 jarních cibulek
- 3 celerové natě
- vepřové klobásky salsiccia, toulouse (kde je aspoň 90% masa)
- 250g penne
- 4 lžíce balzamikového octa
- plechovka nakládaných rajčat
- čerstvá bazalka
- 3 lžičky fenyklových semínek
- sušené oregáno
- 2 chilli papričky
- pár stroužků česneku, nasekaného
- nastrouhaný parmezán
Postup:
- Zeleninu očistěte a pomocí mixéru ji najemno nasekejte spolu s chilli
- Rozpalte pánev a osmahněte na ní zeleninu
- Klobásky spolu s fenyklovými semínky a oregánem nasekejte v mixéru na jemnou pastu a přidejte na pánev
- Přidejte na pánev balzamikový ocet a česnek. Nechte balzamiko trochu vyvařit
- Nakonec do pánve přidejte nakládaná rajčata a stejné množství vody
- Uvařte penne al dente podle minutáže na obalu
- Rezervujte si trochu vody z penne
- Penne přidejte do pánve, vypněte plamen a promíchejte a omáčkou. Nalejte do ní trochu rezervované vody a nechte chvilku odpočinout
- Pastu můžete posypat nastrouhaným parmezánem a natrhanými lístky čerstvé bazalky
Odkaz na celé video:
0 Komentáře