Konfitovaná kachna (confit de canard)

Recept na konfitovanou kachnu je vynikající alternativou ke klasické české kachně se zelím a knedlíkem. Díky pomalému pečení v kachním nebo husím sádle se maso nevysuší a zůstane krásně měkké a šťavnaté.




Ingredience:
  • 8 větších kachních stehen
  • 2kg kachního nebo husího sádla
  • Lístky otrhané z 1 menší hrsti čerstvého rozmarýnu
  • 10 čerstvých bobkových listů
  • 1 lžíce suchých kuliček jalovce
  • 1 lžíce celého pepře
Na marinádu:
  • 8 lžíc hrubé mořské soli
  • Lístky otrhané z 1 menší hrsti čerstvého tymiánu
  • 10 čerstvých bobkových listů
  • 1 menší hrst suchých kuliček jalovce
  • kůra ze dvou pomerančů (bio)
Postup:
  • V hmoždíři rozdrťte ingredience na marinádu, potřete touto směsí kachní stehna a nechte přes noc marinovat.
  • Vyhřejte troubu na 170°C
  • Ze stehen setřete marinádu a vložte je do pekáče tak velkého, aby se tam akorát stěsnaly
  • Přilejte sádlo
  • Pekáč vložte do trouby a pečte dvě hodiny, občas stehna přelijte tukem, až je kůže upečená krásně do křupava
  • Pět minut před dopečením přidejte rozmarýn, bobkový list, kuličky jalovce a pepře
Tip: stehna můžete uchovat na dobu až dva měsíce. Dejte je do vypařené zavařovací sklenice, zalejte sádlem z pekáče a dejte do lednice. Když na ně dostanete chuť, vytáhněte je, dejte na pekáč do trouby na 250°C a nechte asi 20 minut propéct, kůže bude zase krásně křupavá a maso jemňoučké, že bude samo odpadávat od kosti.

Okomentovat

0 Komentáře