Mango lassi

Lassi je typický indický jogurtový nápoj. Výborně se hodí k pálivým jídlům, protože tlumí sílu ostrých koření. Je taky výborným osvěžením v horkých letních dnech.


Ingredience:


  • 2 hrnky čerstvého manga, nakrájeného na malé kostky
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3 polévkové lžíce bílého cukru
  • 3 hrnky ledu
  • 3 semínka kardamomu, nasekané nebo rozdrcené v hmoždíři, popř. mletý kardamom

Postup:
  • V mixéru rozmíchejte mango, jogurt, mléko a asi polovinu dávky cukru
  • Ochutnejte, jestli je potřeba přidat trochu více cukru (záleží na zralosti manga)
  • Dále do mixéru přidejte kardamom a led a znovu rozmixujte
Tradičně se připravuje mango lassi, sladké lassi (pouze s cukrem), dále pak banánové, jahodové, dokonce i slané lassi. Fantazii se meze nekladou.

Okomentovat

1 Komentáře

Martina píše…
už se těším, až vyzkouším:)