Losos s červenou řepou a křenem

Tento recept byl inspirován Jamie Oliverem. Červená čepa patří po mrkvi a petrželi mezi nejsladší zeleniny, proto ji v tomto receptu doplní ostrost křenu a kyselost balzamikového octa. Je to jednoduché a vynikající. Příprava trvá velice krátkou dobu, pokud se jako já nerozhodnete koupit čerstvou řepu a uvařit.


Ingredience (porce pro 2 osoby):


  • 2 x 225g filety z lososa s kůží, na straně kůže naříznuté do hloubky 1/2 cm
  • 2 středně velké červené řepy
  • hrst čerstvé majoránky
  • olivový olej extra virgin
  • balzamikový ocet
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • šťáva z 1 citronu
  • hrst rukoly nebo řeřichy
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
  • Pokud máte čerstvou řepu, dejte ji na hodinu vařit do osolené vody, až změkne. Vaří se vcelku, neloupaná. Potom řepu vychlaďte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  • Filet z lososa potřete olejem a položte na středně rozpálenou pánev, nejdříve kůží dolů. Smažte několik minut z obou stran, aby byl uvnitř růžový
  • Mezitím smíchejte plátky červené řepy, majoránku, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř
  • Do zakysané smetany přimíchejte křen, citronovou šťávu, trochu soli a pepře
  • Řepu a lososa položte na talíř, doplňte rukolou a zalijte křenem se smetanou

Okomentovat

0 Komentáře