Kuře tandoori s kuskusem

Toto je klasický indický recept, který dostanete v každé indické restauraci. Existuje mnoho druhů přípravy, nejčastější je ve formě BBQ, ale protože grilovací sezóna ještě nezačala, je možné jej připravit i v troubě. Kuskus sice není typická indická příloha (vlastně jsem na něj v Indii nenarazil), ale jde k němu stejně dobře jako rýže, a není tak suchý.




Ingredience na marinádu (4 osoby):
  • Kuřecí řízky (prsní nebo stehenní, ty budou šťavnatější)
  • 400g bílého jogurtu
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 2 lžíce tandoori (k dostání všude, já mám nejradějí z Alberta od firmy Rajah, kvůli jeho nádherně syté tmavě červené barvě)
  • šťáva z jedné limetky
  • sůl, pepř na dochucení
V míse smíchejte jogurt se vším kořením. Kuřecí řízky jemně naklepejte a dejte marinovat. Nejlépe přes noc.
Pak maso srolujte a zabalte do alobalu i s trochou marinády navíc tak, aby nevytekla šťáva. Alobal není třeba propichovat. Rozpalte troubu na 180°C a pečte po dobu 30 minut.

Okomentovat

0 Komentáře